ESPORT SALUDABLE - PERSONAL TRAINER
XOCOLATA BOMBONS BLASI 1877

ELS BENEFICIS DE LA XOCOLATA 

Quan parlem dels beneficis de la xocolata sempre hem de pensar amb un alt percentatge de cacau, això vol dir que ha de ser una xocolata amarga (negre) i amb un mínim de 54% de cacau.

-Perquè escollir una xocolata amarga? Doncs molt fàcil, una xocolata amarga de bona qualitat només té quatre ingredients: Cacau, sucre, mantega de cacau i vainilla. L'ordre que es posa en l'etiqueta és de major a menor en quantitat. La xocolata amb llet també té beneficis però per "dietes" conté greix animal que és la llet en pols, generalment és un 26% de MG.

QUINES PROPIETATS TÉ LA XOCOLATA?

És antioxidant, estimulant, reductor de la pressió arterial, antidepressiu i afrodisíac. 

ANTIOXIDANT: La revista mèdica Lancet va publicar els beneficis dels antioxidants de la xocolata amarga, que es troben en els anomenats flavonoides, els quals li donen el gust amarg. També es va determinar que una barra típica de xocolata amarga sol contenir 50 mil·ligrams de flavonoides, mentre que una de xocolata dolça només arriba als 13 mil·ligrams. Per això és important que la xocolata sigui natural (amarga). 

ESTIMULANT: la xocolata conté moltes substàncies que actuen com estimulants; com la teobromina, la fenetilamina i la cafeïna. És sabut que aquestes substàncies per si soles incrementen l'atenció i l'estat d'alerta i el què s'ha esbrinat és que al consumir xocolata amarga s'obté aquests efectes estimulants, el què comporta un increment del rendiment mental.

 

REDUCTOR DE LA PRESSIÓ ARTERIAL: Claudio Ferri, Centre d'Hipertensió Arterial i Prevenció Cardiovascular de la Universitat de L'Aquila (Itàlia), va realitzar una investigació amb una vintena de persones hipertenses que van prendre durant 15 dies uns 100 grams de xocolata amarga. Va comprovar que amb aquesta "dieta" els pacients aconseguien disminuir la seva tensió arterial sistòlica en 12 mm / Hg, mentre que la pressió diastòlica disminuir una mitjana de 8,5 mm / Hg. A més van poder observar una reducció en els nivells de colesterol, de LDL (colesteros "dolent") i de resistència a la insulina. L'estudi va ser publicat a la revista "Hypertension". 

ANTIDEPRESSIU: Els investigadors de l'Escola de Medicina Hull York van trobar resultats sorprenents en el que pot ser degut als efectes de la xocolata amarga a la serotonina del cervell. Aquests afirmen que la xocolata, en dosis moderades, combat la síndrome de fatiga crònica (SFC), que es caracteritza per una fatiga muscular profunda per l'esforç físic extrem. La informació va ser publicada per la BBC. 

AFRODISÍAC: Encara hi ha dubtes de les propietats afrodisíaques de la xocolata, una investigació duta a terme pel Dr David Lewis de Mind Lab, va donar com a resultat que la xocolata desfeta a la llengua és millor que un petó apassionat.

"No hi ha dubte que la xocolata va superar el petó-sense abraçada-en provocar un estímul corporal i cerebral major", va assenyalar. "Es tracta d'un estímul que en molts casos va ser fins a 4 vegades tant prolongat com el petó més apassionat", assegura el Dr Lewis.

Les virtuts de les xocolates que tenen alts percentatges de cacau d'origen natural en la seva composició, fa d'aquest un producte nutritiu que no només incideix en la cura de la salut, sinó també en l'estat d'ànim. Les sensacions que transmet la xocolata al paladar, la seva aroma atrapant i el seu sabor incomparable, fan de la xocolata un aliment únic, la sensació de plaer en tastar indueix a l'organisme l'alliberament d'endorfines, àmpliament reconegudes com a generadores de benestar.

Per això recomano menjar xocolata amarga de manera moderada cada dia, per les seves reconegudes propietats en el benestar de les persones.

                                  Xavier Cordomí Font

Mestre Xocolater  que exerceix l'ofici fa 33 anys sent la 4a generació de Bombons Blasi 1877 (mirar reportatge al you tube).  També fan xocolata per a celíacs i diabètics i una característica a destacar és que han eliminat la lecitina de soja perquè sigui més saludable

XOCOLATAXOCOLATAXOCOLATAXOCOLATA
K-Stretch
K-Stretch
Més Informació
Método Hipopresivo
Mètode Hipopressiu
Marcel Caufriez
Copyright 2013 Mireia Solé