ESPORT SALUDABLE - PERSONAL TRAINER

QUÈ SÓN LES PRESESSIONS I PER QUÈ SERVEIXEN ?

 

 • En què consisteixen les presessions individualitzades? Són unes sessions on s'omplen uns qüestionaris sobre la qualitat de vida, qüestionari mèdic i hàbits de vida, el test d'Incontinència Urinària d'esforç IU-ICIQ-SF (si s'escau), tensió arterial, pes, alçada (IMC)...


  També es fan uns TESTS DIFERENCIALS GLOBALS on es valora l'equilibri postural, observant si hi ha alteracions de la columna, el desequilibri anterior vers al posterior i també el desequilibri tònic lateral contralateral. Depenent de la valoració inicial i l'evolució es derivarà el client a l'osteòpata.
 • Test del Diafragma Tònic. Serà important detectar si hi ha hipertonia diafragmàtica per a poder derivar el client a un fisioterapeuta especialitzat per estirar-lo ja que és el múscul més important per al treball del Mètode Hipopressiu.
 • Tests de la Faixa Abdominal (comprovem si hi ha diàstasi, hipotonia abdominal).
 • Test de flexibilitat de l'Obturador Intern, i de la musculatura isquiotibial i lumbar.

  Expliquem l'anatomia bàsica del terra pèlvic, de la faixa abdominal, del diafragma toràcic i del serrat major. Treballem la propiocepció del múscul Serrat Major.
  Aprenem els Principis del Mètode Hipopressiu a nivell teòric i pràctic.

  Aprenem les 3 respiracions , sobretot la segona:
  1.-Respiració clavicular
  2.-Respiració toràcica o diafragmàtica
  3.-Respiració abdominal

  I finalment apliquem tot lo après a les diferents postures hipopressives. Com a mínim s'han d'executar tres posicions correctament abans d'incorporar-se al grup.

  Cada 2 mesos es repetiran els tests per a comprovar l'evolució del client
 •  

  4 test <
  Més Informació
  Método Hipopresivo
  Mètode Hipopressiu
  Marcel Caufriez
  Copyright 2013 Mireia Solé