ESPORT SALUDABLE - PERSONAL TRAINER
TENS MAL D´ESQUENA ?

ESQUENA

Has anat al metge pel mal d’esquena i t’ha recomanat fer NATACIÓ i ABDOMINALS tradicionals?

Hi ha un % molt elevat de la població que ha patit episodis de mal d'esquena, lumbàlgies, cerviàlgies, hèrnies, espondilolistesi, etc. Normalment el metge et recomana fer natació, el qual està molt bé perquè estem en ingravidesa i afavorim el treball postural de l'esquena. Seria convenient també fer un treball d'Stretching Global Actiu, estiraments, massatges i un treball de tonificació sempre intentant allargar la columna.

PERÒ L'ERROR MÉS COMÚ ÉS PRESCRIURE ELS ABDOMINALS CLÀSSICS PER ENFORTIR LA FAIXA ABDOMINAL I AIXÍ PROTEGIR LA COLUMNA. 

Aconseguiràs l’efecte contrari:TENIR L’ABDOMINAL MÉS PROMINENT.

Al fer la flexió del tronc endavant augmentes la pressió de la zona, debilitant més l’abdominal i aleshores el transvers deixa de fer la seva funció de faixa caient els òrgans endavant i aconseguint tenir més panxa.

Quan pensem el que succeeix a la cavitat abdominal amb els augments de pressió podem imaginar-nos un globus i entendre que al pressionar-lo de qualsevol costat augmenta la pressió en tot el globus.


Si aquest globus té una zona dèbil, con menys teixit elàstic o un forat, serà més vulnerable i els augments de pressió faran que aquesta zona dèbil siguim més prominent, que el forat sigui més gran o que rebenti.


Per suposat que l'abdominal d'un ser humà no rebenta, pero sí que es ressenteix dels augments de pressió i respon debilitant-se. Disminueix el seu to de repòs, de la faixa abdominal, i la persona s'observa més panxa quan està relaxada de peu o asseguda que quan no feia exercicis abdominals.  La faixa debilitada no fa les seves funcions correctament i aquesta zona és més vulnerable a lesions per augments de pressió, com els passa als esportistes (hèrnies abdominals, inguinals, pubàlgies, protuberàncies discals…). Si la pressió va cap abaix (segurament la més probable per l’efecte gravetat) els òrgans interns (bufeta, úter, recte) descendeixen i inclús poden sortir per la vagina grau 3. En aquest cas la sol.lució és només la cirurgia. Intenta prevenir abans d’arribar a aquests extrems. A part que en un futur pots patir incontinència urinària d’esforç (tossint, rient, estornudant, aixecant un pes) i problemes de la próstata.  La incontinència urinària d’esforç no afecta NOMÉS A LA 3ª EDAT sinó que  està present a  més de la meitat de la població femenina de 15 a 40 anys. Per sort els abdominals hipopressius ho milloren un 95%.

 

SOL.LUCIÓ PEL MAL D’ESQUENA:

El MÈTODE HIPOPRESIU et permetrà treballar la FAIXA ABDOMINAL I EL TERRA PÈLVIC SENSE TENIR EFECTES SECUNDARIS protegint la columna. Quan fas els abdominals hipopressius, involuntàriament, de manera reflexa, es tonifica el MÚSCUL ABDOMINAL TRANSVERS. Si et mires l’anatomia d’aquest múscul veuràs que és la nostra pròpia FAIXA originant-se a les vèrtebres LUMBARS, últimes COSTELLES, i es dirigeix cap a la zona abdominal inserint-se a la línia alba. Amb això vull dir que SI TONIFIQUES LA ZONA LUMBAR JA ESTÀ PREVENINT LES HÈRNIES DISCALS PERQUÈ A MÉS MASSA MUSCULAR MÉS PROTECCIÓ VERTEBRAL. 

 

També són molt important els estiraments de tota la musculatura (mirar apartat Stretching Global Actiu)

 

K-Stretch
K-Stretch
Més Informació
Método Hipopresivo
Mètode Hipopressiu
Marcel Caufriez
Copyright 2013 Mireia Solé