ESPORT SALUDABLE - PERSONAL TRAINER

DIAFRAGMA TORÀCIC

ANATOMIA

Està situat a l'interior de la caixa toràcica que s'esté com una cúpula entre el tòrax i l'abdominal. La seva part central és el centre frènic. D'aquest centre parteixen fibres radialment en tres porcions:

-Les fibres esternals s'inserten a l'apèndix xifoides .

-Les fibres costals s'inserten als cartílags costals i les costelles de la 7a a la 12a costella i aquestes fibres s'entrellacen amb les del múscul transvers.

-Les fibres vertebrals s'inserten a les vèrtebres lumbars mitjantçant dos pilars:

*Pilars interns en els cossos de les vèrtebres de L1 a L4 en el costat dret i de la L1 a la L3 en el costat esquerra.

*Pilars externs en unes arcades fibroses que passen sobre dos músculs: l'arcada psoas i el quadrat lumbar.

El diafragma té dos orificis oberts pel pas dels vasos (artèria aorta, vena cava, i la vena "àcigos" major), dels nervis i de l'esòfag.

La seva acció és principalment MÚSCUL INSPIRADOR

A la inspiració el diafragma es contrau i fa descendir el centre frènic el que provoca un augment vertical del volum toràcic. L'espiració de repòs és causada pel retorn elàstic del teixit pulmonar que la inspiració havia posat en estirament.

 

T’has plantejat que el mal d’esquena sigui emocional?
Com ja he comentat en un altre apartat el múscul DIAFRAGMA és el múscul de les emocions i quan no sabem gestionar correctament l’estrès aquest múscul es tensa excessivament. La inserció d’aquest múscul està a les vèrtebres lumbars i per això acabem tenint dolors d’esquena, per tenir el diagragma hipertònic. Recomanacions al respecte: estirar aquest múscul (amb l’ajuda d’un fisio millor), respiracions diafragmàtiques,  abdominals hipopressius , SGA i el més important; prendre’s la vida amb calma…


Has tingut taquicàrdies i tens el cor bé?
M’he trobat amb clients que han patit taquicàrdies tant fent peses com fent estiraments i inclús adormiments del braç esquerre. Tot segueix indicar un problema cardíac i resulta que amb tots els casos l’electrocardiograma surt correctament i aleshores els metges ja no saben què tenen... El problema és que no han sabut gestionar l’estrès, s’han destabilitzat emocionalment i el diafragma s’ha tensat. Com aquest múscul té insercions al pericardi (cor) en un moment donat l’accelera provocant taquicàrdies.  Les sol.lucions són les mateixes que en l’anterior apartat…

K-Stretch
K-Stretch
Més Informació
Método Hipopresivo
Mètode Hipopressiu
Marcel Caufriez
Copyright 2013 Mireia Solé